JOGURT Z OWOCAMI I EKSPANDOWANYMI ZIARNAMI ZBÓŻ

ricotta
Nareszcie mamy ładną pogodę. W słoneczne i ciepłe dni na śniadanie lubię coś lekkiego, kolorowego i prostego. Taki właśnie jest gęsty jogurt grecki z odrobiną miodu i dodatkiem soczystych, dojrzałych owoców, w mojej wersji mango i maliny. Możemy go jeszcze urozmaicić czymś chrupiącym, najczęściej orzechami, ale tym razem zastąpiłam je ekspandowanym ziarnami owsa. To bardzo smaczne, kolorowe i lekkie śniadanie, może też zastąpić deser. Serdecznie polecam :)
Przepis:
(2 porcje)
1 duży jogurt grecki (330 ml)
2 łyżki miodu
1 mango pokrojone w kostkę
125 gr malin
4 łyżki ekspandowanych ziaren zbóż

Jogurt mieszamy z miodem, w szklanych naczyniach układamy warstwowo ziarna zbóż, następnie jogurt, mango, jogurt i maliny. Podajemy od razu. Smacznego :)

28 Komentarze

  1. Bardzo lubię jogurty na wszelkie sposoby.
    Ten przepis bardzo mi się podoba. Z chęcią bym zjadła.
    Zdrowo i smacznie.
    Pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.