WIOSENNA SAŁATKA WARSTWOWA

spring salad
To prosta sałatka z pysznych wiosennych składników, na które czekałam przez całą zimę. Młode warzywa są delikatne i świetnie smakują. Możemy wymieszać wszystkie składniki, ale ułożone warstwowo w szklanych naczyniach wyglądają jeszcze bardziej apetycznie. Młode kremowe ziemniaki, soczyste ogórki małosolne, chrupiące rzodkiewki i subtelna kalarepka. Kolorowa wiosenna sałatka, niebanalna, doprawiona lekkim sosem z nutką czosnku, idealna na lekką kolację. Polecam serdecznie :)
Przepis:
3 ugotowane młode ziemniaki
2 młode kalarepki
2 duże ogórki małosolne
1 pęczek rzodkiewki
(sos)
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz
Składniki sałatki kroimy w małą kostkę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. W czterech szklanych naczyniach układamy warstwami ogórki, ziemniaki, rzodkiewkę i kalarepkę, przy czym każdą warstwę polewamy łyżeczką sosu. Dekorujemy koperkiem i podajemy. Smacznego :)

32 Komentarze

  1. Ooo! Ciekawa propozycja. Nie wiedziałam, że tak łatwo można wyczarować tak efektowną sałatkę.
    Z wielką chęcią bym przetestowała. Lubię poznawać nowe smaki.
    Pozdrawiam cieplutko :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.