TARTINKI Z PASTĄ Z SARDYNEK

chilli 006
Tartinki, czyli maleńkie kanapeczki z różnymi dodatkami, idealnie sprawdzają się na bankietach i innych uroczystościach. Jednak fajnie też zastępują zwykłe kanapki podczas domowych kolacji. Pasta z sardynek ma wyrazisty smak i pasuje do chleba, ale ja lubię też podawać ją na plasterkach ogórka, takie tartinki są lekkie i orzeźwiające. Tartinki robi się błyskawicznie, więc to również niebanalna i apetyczna przekąska dla niespodziewanych gości. Polecam gorąco :)

Przepis:
1 puszka sardynek o wadze 125 gramów
1/2 małej cebuli drobno pokrojonej
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
szczypta ostrej papryki w proszku
sól i pieprz

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką pastę, wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z chlebem lub plasterkami ogórka, ozdobione oliwkami i koperkiem. Smacznego :)

29 Komentarze

  1. Mniam. Ale pysznie się prezentują! Dawno takich wspaniałości nie jadłam. Super :) Z chęcią bym spróbowała. Bardzo lubię takie smaki, tak wspaniale podane. A sardynki są bardzo zdrowe. Pozdrowionka serdeczne! :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.