KORECZKI Z SEREM I KIEŁBASĄ

korki 01
Koreczki, czyli małe co nieco na jeden kęs. Kolorowe, pożywne i smaczne. Sprawdzą się na dużych imprezach, kameralnych domówkach, czy spotkaniach z przyjaciółmi. Nie potrzebujemy wcale wyszukanych produktów czy umiejętności w komponowaniu takich koreczków. Moja wersja, to ser żółty, kiełbasa krakowska, ogórki konserwowe i oliwki, proste w przygotowaniu i wygodne w jedzeniu. Polecam na ostatki :)

Przepis:
250 gramów sera żółtego
cienko pokrojona kiełbasa krakowska sucha
3 średnie ogórki konserwowe
oliwki

Ser żółty kroimy w kostkę o boku 1 – 1,5 cm. U mnie wyszły 24 kawałki. Ogórki kroimy w plasterki, aby wyszło tyle samo, ile kawałków sera. Oliwki odsączamy z zalewy i wycieramy ręcznikiem papierowym. W każdy kawałek sera wbijamy wykałaczkę, następnie nabijamy plasterek kiełbasy złożony na czworo, następnie plasterek ogórka i na koniec oliwkę. Koreczki ustawiamy na talerzu i podajemy. Smacznego :)

21 Komentarze

  1. Jakie piękne i apetyczne. Idelane na domowe przyjęcie. Super :) pięknie się prezentują, trzeba przyznać. Super pomysł.
    Pozdrawiam :) Miłego weekendu.

    • U mnie podobnie, kiedyś robiłam głównie na jakieś okazje, ale teraz też lubię na co dzień :)
      Pozdrawiam,
      M

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.