CHRUPIĄCE CIASTECZKA CZEKOLADOWE (BEZ PIECZENIA)

ciacho 1

Proste i bardzo czekoladowe ciasteczka bez pieczenia. Kryją w sobie chrupiący środek z ekspandowanych ziaren zbóż i słodkie rodzynki. Wcześniej przygotowałam podobne ciasteczka z białej czekolady, a teraz w wersji z gorzkiej czekolady. Świetnie smakują, gdy mamy ochotę na coś słodkiego i zdrowego. Polecam serdecznie :)
Przepis:
2 tabliczki gorzkiej czekolady (łącznie 200 gr)
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka ekspandowanych ziaren zbóż bez dodatków (u mnie owies)
1 szklanka rodzynek

Czekoladę i masło orzechowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej delikatnie mieszając. Odstawiamy na chwilę, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy łyżką porcje masy formując ciasteczka. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub zostawić bez posypki. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :)

23 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.