TARTINKI Z OGÓRKA Z TUŃCZYKIEM

Tartinki to maleńkie kanapeczki z różnymi dodatkami. Idealne na bankiety i przyjęcia małe, śliczne cudeńka na jeden kęs. Najczęściej przygotowywane na warstwie pieczywa lub krakersach. Tartinki z ogórka są super lekkie i wyjątkowo orzeźwiające. Świetnie komponują się z wyrazistą pastą z tuńczyka. Robi się je błyskawicznie, więc to również niebanalna i apetyczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Przepis:
1 długi ogórek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 gram po odsączeniu)
2 łyżki miękkiego masła
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w dużą kostkę

Odsączonego tuńczyka mieszamy z masłem na gładką masę. Dodajemy majonez, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Umytego ogórka kroimy ukośnie na plasterki o grubości 1 cm i układamy na talerzu. Na każdym plasterku umieszczamy kopczyk pasty z tuńczyka i dekorujemy papryką. Smacznego :)

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.